Ohjeet

TV:
TV:stä löytyy noin 35 kanavaa ja kaikki ohjelman ovat espanjaksi tai päälle puhuttuja. TV:ssä on asetus päällä, joka toistaa lähetyksen alkuperäisellä kielellä jos mahdollista.

Seuraavilta kanavilta tulee ainakin pääosin englanninkielistä ohjelmaa:
kanava 9 Disney Channel
kanava 10 Paramount Channel
kanava 11 7Discovery MAX
muiltakin kanavilta voi tulla englanninkielisiä lähetyksiä

Musiikkitorni:
Virtakatkaisin on tornin takana. Kaukosäädin on Energy Sistem.

Musiikkia voi toistaa Bluetooth – yhteyden kautta, USB – tikulta, SD muistikortilta ja kaapelilla.
Esimerkiksi Apple iPhone toimii erinomaisesti Bluetooth yhteydellä. Musiikkia voi hallinnoida täysin tornin kaukosäätimellä.

Ikkunat ja verhot:
Ikkunat kannattaa pitää aina suljettuina. Kaupunkiin kun kuuluu äänet ja pöly. Tosin suihkussa käynnin jälkeen kannattaa pitää pesuhuoneen ikkunaa auki jonkin aikaa.

Kaikkien ikkunoiden verhoja avataan ja suljetaan erillisellä narulla (eli itse verhoja ei kannata käsin yrittää avata).

Metalliverhot:
Metalliset suojat avataan ja suljetaan erillisellä verhon oikealla puolella olevalla aukaisumekanismilla. Suoja avataan narua vetämällä alaspäin. Verhon sulkeminen tapahtuu painamalla avausnarua alaspäin niin, että lukitusmekanismi vapautuu.

Metalliverhot suojaavat ennen kaikkea auringolta (myös varkailta), eli ne kannattaa pitää kaikissa huoneissa aina kiinni. Parvekkeen suoja kannattaa laskea siksi aikaa kun on pois huoneistosta.

Lukitus:
Ovet lukitaan aina kunnolla niin, että molemmat lukot kierretään kaksi pykälää kiinni. Myös sisällä ollessa kannattaa varmuuden vuoksi ainakin toinen lukko lukita kunnolla.

Valaistus:
Parvekkeen oven vieressä on musta valaisin, jonka portaaton säädin löytyy sohvalta.

Ohjeet, työkalut, kynä, mitta jne:
Olohuoneen hyllykön laatikosta löytyy kaikkien koneiden ohjeet, työkaluja, mitta, lamppu, kyniä, paperia jne.

Sähkö ja vesi:
Asunnon ollessa tyhjillään on sähkö aina kytketty pois sähkötaulusta ja vedet suljettu.

Sähkötaulu löytyy eteisestä seinällä olevasti pienestä kaapista. Sähköt saa päälle kääntämällä oikealla olevaa pääsulakkeen (jossa lukee vihreällä Moeller) vipua ylöspäin ja sähköt suljetaan kotiin lähtiessä painamalla sulakkeen vipua alaspäin.

Vesi avataan eteisen pesuhuoneessa ylhäällä seinässä, kulmaa lähimpää hanaa kääntämällä. Kun hana on alaspäin on vesi päällä (muut hanat ovat aina alaspäin) ja kun hana käännetään osoittamaan seinää päin on vesi kiinni. Kahta muuta hanaa ja isomman pesuhuoneen hanoja ei tule käännellä.

Vesivaraaja on keittiössä jääkaapin päällä olevassa kaapissa. Vesivaraaja tulee automaattisesti päälle kun sähköt kytketään päälle. Mutta jos jostain syystä lämmintä vettä ei tule ja varaajassa ei pala punainen valo voi varaajan vieressä oleva kytkin painettu off- asentoon ja varaajan saa päälle kääntämättä katkain on –asentoon.

Ilmalämpöpumppu:
Ilmalämpöpumpulla viilennetään ja lämmitetään asuntoa.

Pumpun ohjaaminen tapahtuu kaukosäätimestä (pumppu piippaa kun kaukosäätimen ohjeet menevät pumpulle perille), jos jostain syystä pumppu ei reagoi säätimeen, niin sammuta pumppu hetkellisesti säätimen Start/Stop napista.
Start/Stop = käynnistää ja sammuttaa pumpun
Master control = vaihdetaan toimintoa (lumihiutale = viilennyt, aurinko = lämmitys)
Fan control = vaihdetaan tehoa (yleensä LOW asetus on sopiva)
Mitään muita nappuloita ei tarvita.

Pumppu tuottaa vettä parvekkeella olevaan ämpäriin, joka tulee tyhjentää tarvittaessa WC pönttöön.

Markiisi:
Markiisin avaamiseen tarvittava kampi löytyy parvekkeen oven vierestä. Markiisi lukitaan parvekkeen kaiteessa oleviin kiinnikkeisiin. Markiisia ei saa käyttää, jos sellaisia harvinaisuuksia kuten tuuli ja sade sattuu kohdalle.

Jääkaappi:
Jääkaappi käännetään päälle kaapin sisällä olevasta säätimestä. Asennossa 0 kaappi on pois päältä. Kaappi kannattaa olla asennossa 2 tai 2,5 (suuremmilla asteilla jääkaappiin muodostuu turhaa jäätä ja kaappi on liian kylmä). Muistathan tyhjentää kaapin lähtiessä ja jättää sekä jääkaapin, että pakastinlokeron ovet auki.

Roskat:
Roskapussit viedään yhteisiin kadulla oleviin roskalaatikkoihin. Lähimmät roskalaatikot sijaitsevat noin 100m päässä (rantaan päin ensimmäisestä kadunkulmasta vasemmalle).

Uima-allas/kattoterassa:
Allas löytyy 1 kerroksesta (yksi kerros ylös katutasosta) ja altaan ovi aukeaa ulko-oven avaimella.

Kattoterassille pääsee 4 kerroksesta raput ylös. Oven avain löytyy lasikulhosta jossa kaukosäätimet ja avaimet.